Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Az EU megtiltaná a gyermekek kényszerházasságát

Vágólapra másolva!
Az Európai Unió azt javasolja, hogy a gyermekek szexuális kizsákmányolása elleni harcot terjesszék ki a kiskorúak elleni erőszak és a szexuális kényszerek minden formájára, de még a kényszerházasságokra is.
Vágólapra másolva!

A gyermekek szexuális kizsákmányolása elleni második világkongresszuson, Jokohamában, az Európai Unió tizenöt tagállama elfogadta azt a dokumentumot, amelyet a csütörtökig tartó találkozó zárónyilatkozatához csatolnak majd. Az EU kezdeményezi, hogy a küzdelmet terjesszék ki a vérfertőzés, a családon belüli nemi erőszak, a nemi jellegű csonkolások területére, illetve a kényszerházasságokra is. Azt is sürgetik, hogy a gyermekek védelme 18 éves korig terjedjen.

Ségolene Royal, a család- és gyermekügyi francia miniszter asszony az AFP hírügynökségnek elmondta: az EU ezenkívül felszólít a gyermekek jogainak védelméről szóló nemzetközi egyezmény aláírására is. Ez utóbbit a világ országai közül csak Szomália és az Egyesült Államok nem írta alá. Májusban egyébként éppen New Yorkban rendezik a gyermekek védelméről szóló állam- és kormányfői világtalálkozót.

Korábban:

Rádióműsor a gyermekek szexuális kizsákmányolása ellen

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről