Agyonlőtték a Hamasz egyik aktivistáját

Vágólapra másolva!
Hétfőn az izraeli rendőrség őrizetbe vette a Palesztin Felszabadítási Szervezet (PFSZ) egyik vezetőjét. Szári Nuszeibét azért hallgatják ki, mert a rendőrség tilalma ellenére nem mondott le egy, a ramadán végének megünneplésére szervezett fogadást. Palesztin forrás szerint izraeli katonák a Jordán folyó nyugati partján fekvő palesztin területen  lelőtték a Hamasz egyik aktivistáját, amikor szökni próbált a hatóságok elöl.
Vágólapra másolva!

A rendőrség hétfőn őrizetbe vette Szári Nuszeibét, a Palesztin Felszabadítási Szervezet (PFSZ) kelet-jeruzsálemi vezetőjét. Az izraeli rendőrségi szóvivő közlése szerint a férfit azért hallgatják ki, mert nem teljesítette a hatóság utasítását, hogy mondjon le egy általa szervezett találkozót. A fogadást a muzulmán böjti hónap, a ramadán befejezését jelentő íd al-fitr ünnep alkalmából tartották volna egy jeruzsálemi szállodában, de az izraeli hatóságok már korábban betiltották a rendezvényt. A rendőrség kordonnal vette körbe a szállodát, ahol addigra már legalább ötven ember gyűlt össze a fogadásra.

Palesztin forrás szerint a Jordán folyó nyugati partján fekvő palesztin területen izraeli katonák lelőtték a szélsőséges Hamasz szervezet egyik tagját. A férfi éppen menekülni próbált, amikor a házát körülvevő izraeli katonák agyonlőtték, közölte a Reuters.

Az izraeli hadsereg az elmúlt napokban rendszeresen razziázott a palesztin területeken olyan palesztin fegyvereseket keresve, akiknek közük lehet az Izrael ellen a közelmúltban elkövetett pokolgépes merényletekhez.

Korábban:

Arafat újabb tárgyalásokat szorgalmaz