Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Karácsonyi óvintézkedések Amerikában

Vágólapra másolva!
Hiányoznak az idén az amerikai nagyvárosokból  - elsősorban a fővárosból - a turisták. Az Egyesült Államok belbiztonsági hivatalának utasítására a karácsonyi és újévi ünnepek alatt zárva tartanak a múzeumok, emlékművek, valószínűleg a Fehér Ház is. Ez utóbbiban a karácsonyi szezonban 100 ezernél is több látogató szokott megfordulni.
Vágólapra másolva!

A karácsonyi és újévi ünnepek alatt ismét különleges biztonsági intézkedések lépnek életbe. Tom Ridge, akit Bush elnök miniszteri rangban nevezett ki a belbiztonsági hivatal élére a szeptemberi terrortámadások után, több mint 40 szövetségi hivatal munkáját hangolja össze. A belbiztonsági vezető a napokban tájékoztatta a várható intézkedésekről a sajtót.

Évtizedek óta nem volt rá példa, hogy az amerikai iskolásoknak, akiket ilyenkor rendszeresen a Fehér Házba visznek látogatóba, le kelljen mondaniuk a már régóta megszervezett programjukról, mert tanáraik nem vállalják egy washingtoni karácsonyi utazás kockázatait. De nem indulnak a nagyvárosokba - különösen a fővárosba - a turisták sem, mert a biztonsági hivatal utasítására zárva tart minden jelentősebb múzeum, emlékmű, előreláthatóan a Fehér Ház is. Ez utóbbiban a karácsonyi szezonban 100 ezernél is több látogató szokott évről évre megfordulni. Washingtonban három hónappal a támadások után körülbelül 25 ezer ember veszítette el az állását, akik korábban a vendéglátóiparban dolgoztak, illetve távolsági buszokat vezettek, üzemeltettek.

[origo]

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről