Bin Laden hajón menekülhet

Vágólapra másolva!
Bár nincs pontos információ a terroristavezér hollétéről, attól tartanak titkosszolgálati illetékesek, hogy bin Ladennek sikerülhet alvezéreivel együtt hajón elmenekülnie.
Vágólapra másolva!

Félő, hogy bin Ladennek sikerült alvezéreivel együtt vízi úton elmenekülnie az afgán hadszíntérről. Ez az egyik feltételezés a fő terrorista vezér lehetséges tartózkodási helyét illetően. Amerikai és norvég titkosszolgálati értesülések szerint az Oszama bin Laden által irányított al-Kaida szervezet a szárazföldi harci járművein és szállítóeszközein kívül 23 hajóval is rendelkezik. Nem ismertes, hogy ezek a hajók jelenleg hol vannak.

Az amerikai hatóságok tájékoztatták a Perzsa-öbölben hajójáratokat működtető társaságokat, hogy amerikai hadihajók ellenőrzéseket fognak végezni a térségben bin Laden hajóinak felkutatására, és amennyiben egyes vízi járművek személyzete ezzel szemben ellenállást tanúsít, akkor megsemmisíthetik hajójukat.

Donald Rumsfeld amerikai védelmi miniszter is elismerte, hogy jelenleg az Egyesült Államok erői nem tudják, Tora Borában van-e a körözött terroristavezér. A CNN hírtelevízió pénteki értesülése szerint nem kizárható, hogy Szomáliában, esetleg valamely ázsiai vagy európai országban rejtőzött el.

Korábban:

Csecsenföldre készül bin Laden