Lépfene-kórokozókat találtak Chilében

Vágólapra másolva!
A chilei egészségügyi hatóságok hétfőn bejelentették, hogy a lépfene betegség halálos változatának kórokozóira bukkantak egy levélben, amelyet Floridából küldtek a dél-amerikai országba.
Vágólapra másolva!

Michelle Bachelet egészségügyi miniszter maga közölte santiagói sajtóértekezletén, hogy az állami közegészségügyi intézet megerősítette a kórokozó jelenlétét a levélben. A küldeménnyel kapcsolatba lépett tizenhárom embert azonnal antibiotikummal kezdték kezelni, de egyikük sem mutatja a betegség jeleit. A baktériumot még egy amerikai laboratóriumban is tesztelik - végérvényes vizsgálata napokba telhet.

A levelet állítólag egy santiagói magánhivatalba küldték a múlt héten. Azért lett gyanús, mert svájci postabélyeg volt rajta, de Floridában pecsételték le. Chilében összesen 368 gyanús borítékot vetettek lépfeneteszt alá a nemzetközi pánik kezdete óta. Az Egyesült Államokban - a New York és Washington elleni szeptember 11-i terrortámadásokat, majd az Afganisztánt ért amerikai katonai ellencsapás kezdetét követően - október elején támadt fel a bioterrorizmussal szembeni félelem.