Pakisztáni fegyveresek érkeztek a tálibok támogatására

Vágólapra másolva!
Bin Laden az iszlám megvédésére szólította fel a pakisztáni népet, és elítélte az iszlamabádi vezetést, amiért az a hitetleneket segíti. Közben Afganisztánba érkezett több ezer pakisztáni fegyveres, hogy segítse a tálibokat az Amerika ellen vívott szent háborúban.
Vágólapra másolva!

Oszama bin Laden üzenetét olvasták föl csütörtökön a katari al-Dzsazíra televízióban. Az üzenetet az al-Kaida terrorszervezet vezére a pakisztáni néphez intézte. A tévéadónak küldött levélben az áll, hogy bin Laden mélységesen elítéli az iszlamabádi kormány politikáját, amiért támogatja a hitetlenek Afganisztán elleni katonai műveleteit.

A pakisztáni népet ezzel szemben arra szólítja föl, hogy minden lehetséges módon védelmezze az iszlámot. A terroristavezér ezúttal is az iszlám elleni keresztes hadjáratnak minősítette a harmadik hete tartó amerikai-brit bombázásokat.

Közben csütörtökön megérkezett Afganisztánba több ezer felfegyverzett férfi abból a körülbelül tízezres csapatból, amelyik a hét végén indult útnak Pakisztánból, hogy támogassa a tálibok szent háborúját az amerikaiak elleni harcokban. A csapat tagjai pastu törzsekhez tartozó férfiakból áll.

[origo]