<A name="OLE_LINK13">Halottnak hiszik a Hezbollah által elrabolt katonákat</A>

Vágólapra másolva!
Izrael szerint a Hezbollah libanoni milícia által tavaly október 7-én a dél-libanoni határ mentén elrabolt három izraeli katona valószínűleg már nincs az élők sorában.
Vágólapra másolva!

Gil Regev tábornok, az izraeli hadsereg vezérkari főnöke hétfői sajtóértekezletén közölte, hogy a hadsereg az üggyel kapcsolatban megváltoztatta munkahipotézisét. Eddig úgy tekintették, hogy a katonák élnek. Annyit mondott, hogy a hadsereg a közelmúltban friss információt kapott a katonák sorsáról, de részleteket nem közölt - jelentették a hírügynökségek. A Hezbollah nem hajlandó elárulni, hogy a katonák életben vannak-e vagy meghaltak. Az Irán-barát síita szervezet kommandója a katonákat a Sebaa-tanyáknál rabolta el, amelyek Libanon és Izrael által egyaránt magának követelt területen találhatók.

Az eset öt hónappal azután történt, hogy az izraeli hadsereg kivonult a megszállt dél-libanoni övezetből. Izraeli vezetők és a katonák hozzátartozói azóta többször bírálták az ENSZ-t, amiért eltitkolja a birtokában lévő és a katonákkal kapcsolatos információkat Izrael elől.