Példátlan intenzitású támadás Kabul ellen

Vágólapra másolva!
Példátlan intenzitásúnak nevezték a tudósítók az amerikai légierő támadását, amelyet szombatról vasárnapra virradó éjjel intézett Kabul ellen. Fölrobbant egy lőportár, és bombatalálat ért egy falut a tálibellenes erők által felügyelt területeken is. Legkevesebb 10 polgári áldozata van a legutóbbi akcióknak.
Vágólapra másolva!

Legkevesebb tíz áldozata van annak a bombatámadásnak, amit a amerikai repülőgépek tévedésből intéztek egy tálibellenes erők által felügyelt területen fekvő kis falu ellen. A Pentagon által eddig nem kommentált támadásról szemtanúk számoltak be. A katonai akció néhány órával az után történt, hogy szombaton az amerikai légierő eltalálta azt a kabuli vöröskeresztes kórházat, amelyet már 10 nappal ezelőtt is bombatalálat ért.

A CNN hírtelevízió szerint szombatról vasárnapra virradó éjjel komoly bombázás folyt az afgán főváros térségében. Felrobbant egy lőportár, aminek nyomán lángoszlopok világították meg az amúgy teljes sötétségbe burkolódzott Kabult. A város északi körzeteiben, az amerikai és brit légierő a tálibok harcvonalait támadta. A helyi jelentések szerint a folytatódó ellencsapások az elmúlt napon sem jártak jelentős sikerekkel, bár az Északi Szövetség kis lépésekkel, de előrenyomul. A szombati és vasárnapi támadásokat a tudósítók példátlan intenzitásúnak nevezték.

Korábban:

Ismét eltalálta egy bomba a kabuli vöröskeresztes kórházat

[origo]