Omar molla megfenyegette az Egyesült Államokat

Vágólapra másolva!
Mohammed Omar molla, az Afganisztán nagy részét uraló tálibok vallási és politikai vezetője egy vasárnapi interjúban arra figyelmeztette az Egyesült Államokat, hogy az igazi háború még el sem kezdődött. Azzal fenyegetőzött a molla, hogy keserű lecke vár az amerikaiakra, amiért megtámadták az országot.
Vágólapra másolva!

"Még nem kezdtük el az igazi harcot az Egyesült Államok ellen technológiai fölénye miatt" - közölte a tálib vezető. A Muhammad Záhir Sah volt afgán uralkodónak és az Északi Szövetség tagjainak szánt jövőbeni szerepet firtató kérdésre a molla visszautasította, hogy Washington, vagy bármelyik másik nyugati ország olyan személyeket kényszerítsen rá az afgán népre, akik a múltban egyszer már cserbenhagyták azt.

"Az Egyesült Államokkal és az Északi Szövetséggel együttműködő személyekre halál vár, és azok, akik abban reménykednek, hogy az amerikai páncélkocsik segítségével hatalomra kerülhetnek, csalódni fognak, mert a dzsihád (szent háború) minden eszközét felhasználjuk, hogy az afgán nép maradjon az egyedüli úr" - közölte írásos nyilatkozatában a molla.