<P class="MsoNormal">Megerősítették, hogy elfogtak egy ellenzéki parancsnokot

Vágólapra másolva!
Az Afganisztánt uraló tálibok elfogták az ellenzéki erők egyik parancsnokát, Abdul Hakot négy társával együtt. A hírt először a tálibok adták közre, később ellenzéki forrás is megerősítette.
Vágólapra másolva!

A római számkivetettségében élő volt afgán király kisebbik fia pénteken megerősítette, hogy néhány órával korábban a tálibok elfogták Abdul Hakot, az ellenzéki erők egyik száműzött parancsnokát. Mir Vaisz Záhir egyben kérte a tálibokat, hogy kíméljék meg Hak életét. A megerősítés a parancsnokhoz közeli köröktől származik - fűzte hozzá.

Hak azért utazott Afganisztánba, hogy támogatókat gyűjtsön Muhammad Záhir Sah ex-uralkodó béketervének a megvalósításához. Fia úgy vélekedett: az ellenzéki parancsnok elfogása merénylet apja béke-erőfeszítései ellen.

Korábban tálib források közölték, hogy péntekre virradóra sikerült elfogni az ellenzéki erők egyik parancsnokát, Abdul Hakot, aki után már két napja folytatott hajtóvadászatot a kabuli vezetés. A pakisztáni székhelyű AIP afgán hírügynökség jelentése szerint a parancsnokot, a szovjet megszállás elleni harc hősét a kelet-afganisztáni Logar tartományban ejtették fogságba négy társával együtt. A tálib vezetés egyik szóvivője elmondta, hogy a hajtóvadászat utolsó szakaszába amerikai helikopterek is beavatkoztak és bombákat dobtak a logari Azro térségére, hogy segítsék Hak menekülését, s megakadályozzák elfogását.