<P class="MsoNormal">Letartóztatták a lépfenével viccelődőket

Vágólapra másolva!
Az amerikai rendőrség országszerte több olyan személyt tartóztatott le, akik lépfene-bejelentésekkel tréfálták meg a helyi hatóságokat. A gyanúsítottak a vád súlyosságától függően akár életfogytig tartó börtönbüntetést is kaphatnak.
Vágólapra másolva!

Kentucky-ban a rendőrség letartóztatott két főiskolai diákot, miután lépfene-tréfájuk következtében kedden be kellett zárni a helyi postahivatalt. A két fiatalt akár öt évig terjedő börtönbüntetésre is ítélhetik, ha bebizonyosodik, hogy tőlük származik az a küldemény, amelyből fehér por szóródott egy postai alkalmazott ingére.

Philadelphia körzetében hat személyt vettek őrizetbe hasonló váddal. Eljárás indult továbbá a General Motors három alkalmazottja ellen, akik egy porral teli borítékot hagytak a cég egyik teherautóján.

Dallasban egy 26 éves férfit azzal vádolnak a hatóságok, hogy lépfenével fenyegető üzenetet küldött egy jogi cégnek. Amennyiben a fiatalembert tömegpusztító fegyver használátával való fenyegetőzésért elítélik, akár életfogytig tartó börtönbüntetést is kiszabhatnak rá.

[origo]