Lépfene-megbetegedés egy New Jersey postahivatalban is

Vágólapra másolva!
Lépfenével fertőződött egy postai alkalmazott, aki ugyanabban a New Jersey állambeli postahivatalban dolgozik, ahol az NBC hírtelevízió műsorvezetője illetve Daschle szenátor számára a lépfene vírust tartalmazó leveleket korábban feladták. Valószínűleg a postahivatal egy másik alkalmazottja is megkapta a halálos kórt.
Vágólapra másolva!

Lépfenével fertőződött egy postai alkalmazott, aki ugyanabban a New Jersey állambeli postahivatalban dolgozik, ahol az NBC hírtelevízió műsorvezetője illetve Daschle szenátor számára a lépfene vírust tartalmazó leveleket korábban feladták. További vizsgálatok kimutatták, hogy valószínűleg egy másik postai dolgozó szintén megfertőződött. Egyelőre nem bizonyosodott be, hogy a két személy közvetlenül érintkezett-e a fertőzött levelekkel. A hatóságok csütörtökön elmondták, hogy mindketten már korábban megkezdték a megelőző antibiotikus kezeléseket és jelenleg is szigorú orvosi felügyelet alatt állnak.

Mind a két lépfenével fertőzött levelet, amelyet az NBC hírtelevízió egyik műsorvezetőjének illetve Thomas Daschle szenátornak címeztek, a New Jersey állambeli Trenton városának egyik postahivatala továbbította. A hatóságok csütörtökön felfüggesztették a hivatal munkáját, és jelenleg a posta videófelvételeit vizsgálják, abban a reményben, hogy esetleg kiderülhet, ki volt a halálos kórt terjesztő levelek feladója.

[origo]

Korábban:

Lépfene-fertőzés a CBS-nél is- egy csoport állhat az összes akció mögött