Arafat elítélte a terrorizmust

Vágólapra másolva!
Hétfőn sajtótájékoztatót tartott Tony Blair brit miniszterelnök és Jasszer Arafat palesztinvezető, miután tárgyalásokat folytattak a közeli-keleti helyzet békés úton való megoldásáról. Arafat elítélte a terrorizmus minden formáját és kijelentette, a palesztinok egy igaz ügyért harcolnak.
Vágólapra másolva!

Londoni tárgyalásait követően hétfőn közös sajtótájékoztatót tartott Tony Blair és Jasszer Arafat. Beszédében a brit miniszterelnök arról biztosította a palesztinvezetőt, hogy kormánya támogatja a Független Palesztin Állam létrejöttét. Tony Blair azt is kijelentette, hogy mind a palesztin, mind az izraeli lakosság érdekében olyan megoldásokat kell találni, amely biztosítja a két nép fellendülését.

A palesztin vezető gyümölcsözőnek találta a brit kormányfővel tartott megbeszélését. Arafat, aki a tárgyalásokat követően Írországba utazik, elítélte a szeptemberi terrortámadásokat és elhatárolódott azok 'igazságtalan módszerétől'. Arafat kijelentette: a palesztinok ügye egy igaz ügy, amelyet maga a Nemzetközi Közösség is támogat. A palesztin vezető ezenkívül leszögezte, hogy népe elkötelezte magát a közel-keleti tűzszünet mellett és erre szólította fel az izraeli kormányt is.

[origo]