Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Szíriai terroristát tartóztattak le Törökországban

Vágólapra másolva!
Törökországban letartóztattak egy szíriai állampolgárt, akitől 500 kilogramm nátrium-cianidot, nagymértékben mérgező vegyifegyver-alapanyagot koboztak el.
Vágólapra másolva!

A török kormány közleménye szerint a súlyosan mérgező, bőrön keresztül is halált okozó anyagot a férfi kamionjában találták meg még szeptember 27-én, amikor át akart kelni a török-szíriai határon. A szeptember 11-i, Egyesült Államok elleni merényletek után megszigorították a törökországi határellenőrzéseket, hogy megakadályozzák az olyan anyagok csempészését, amelyek nukleáris, vegyi és biológiai fegyverek gyártásához szükségesek - emlékeztetett Mehmet Kececiler államminiszter, akinek szavait az Anatolia hírügynökség idézte. Ennek érdekében a határállomásokat nukleáris detektorokkal is felszerelték.

Az iráni, iraki és szíriai határátkelőknél teljes harckészültséget rendeltek el. Az Anatolia szerint a szíriai férfi kihallgatása még jelenleg is folyik arról, hogy miként jutott a birtokába az egy török cég által gyártott és eladott vegyi anyag.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről