Szabadon engedték a brit újságírónőt

Vágólapra másolva!
Korábbi ígéretükhöz híven a tálibok vasárnap szabadon engedték Yvonne Ridley-t, a másfél hete Afganisztánban letartózatott brit újságírónőt. Yvonne Ridley-ről bebizonyosodott, hogy nem kémkedni érkezett az országba, de szabadon bocsátása érdekében valószínűleg maga a brit miniszterelnök is közbenjárt.
Vágólapra másolva!

Vasárnap szabadon engedték Yvonne Ridley-t, a szeptember 28-án Afganisztánban letartóztatott brit újságírónőt. A hírről a tálibok szóvivője számolt be. A tudósítónőt röviddel Afganisztánba érkezése után megállították, és kémkedéssel vádolták, miután nem tudott dokumentumokat fölmutatni. A tálibok pakisztáni nagykövete már előzőleg bejelentette, hogy a hétvégén várhatóan elengedik a londoni Sunday Express munkatársnőjét.

A tudósítónő szabadon engedése érdekében nemzetközi újságíró szövetségek emelték fel a szavukat, a Sunday Express vezetése pedig abszurdumnak nevezte az állítást, miszerint Ridley kémkedni érkezett volna Afganisztánba. Ridley szabadon bocsátásáról minden bizonnyal Tony Blair miniszterelnök is tárgyalt a pakisztáni tálib követségen néhány nappal ezelőtt, bár erről hivatalosan nem számoltak be - írja a CNN.

Korábban:

A tálibok elengednék a fogva tartott külföldieket

[origo]