<P class="MsoBodyText">Világszerte mozgolódnak a terroristák

Vágólapra másolva!
Amerikai kormányzati források rámutatnak, hogy az elmúlt napokban különböző megfigyelt terrorista sejtek működése világszerte hasonló volt a szeptemberi terrortámadásban részt vett gépeltérítőkéhez. Bár konkrét fenyegetésre utaló bizonyítékot eddig nem találtak, amerikai kormányzati körökben jelentős nyugtalanságot okozott a terrorcsoportok tagjainak szinte sablonszerű viselkedése.
Vágólapra másolva!

Az Egyesült Államokat ért terrortámadások óta nyomozó szervek szinte teljes mértékben feltérképezték az 19 elkövető a merényletet megelőző néhány napját. A CNN jelentése szerint az elmúlt napokban számos, világszerte megfigyelt terrorista sejt működése ijesztően hasonlón képet mutatott a szeptemberi terrortámadásban részt vett gépeltérítőkével. Bár konkrét fenyegetésre utaló bizonyítékot eddig nem találtak, amerikai kormányzati körökben jelentős nyugtalanságot okozott a terrorcsoportok tagjainak szinte sablonszerű viselkedése.

A CNN információi szerint több megfigyelés alatt tartott terrorista sejt tagja utazott el valahová, illetve egyszerűen nem jelent meg a munkahelyén. Több gyanúsított hagyta el Afganisztánt vagy utazott oda. Nyomozó szervek világszerte hallgattak le telefonbeszélgetéseket, amelyekben terrorista csoportok tagjai "ugyanazt a nyelvezetet használták."

Megfigyelők szerint az Egyesült Államokban továbbra is fennáll egy esetleges újabb terrortámadás veszély. Egy második támadási hullám lehetősége még inkább megnövekedhet egy esetleges amerikai katonai akció esetén.

[origo]