A legújabb számítások szerint 5 000-nél kevesebb az áldozat

Vágólapra másolva!
A USA Today összesítése alapján 5 000-nél kevesebb a Világkereskedelmi Központ elleni támadásban elhunytak száma. A lap az eltűntek listáinak összevetése után az egynél többször szereplőket kihúzva megállapította, hogy 1 400-zal csökkent a legutóbbi becslésekhez képest a halottak száma.
Vágólapra másolva!

A hivatalos becslések szerint a Világkereskedelmi Központot ért támadás után eltűntként nyilvántartott emberek száma a múlt héten 1 400-zal csökkent. További csökkenésre lehet számítani, ha a hatóságok a listákat összevetve kihúzzák a kétszer is szereplő neveket. A New York-i rendőrség becslése szerint 5 366 ember halt meg vagy tűnt el, ami a szeptember 24-ei 6 729-es számadathoz képest óriási csökkenés. Csütörtökig 380 holttestet találtak meg, és 321-et azonosítottak. A számok a csökkenéssel együtt is félelmetesek, és még nem végleges adatok - írja a USA Today.

Az amerikai lap a számok összegzése után megállapítja, hogy akár 5 000 alá is mehet a halottnak vagy eltűntnek hitt emberek száma. Ez azért lehet, mert egy hónappal a támadás után a cégek és az irodák 2 750 alkalmazottat nyilvánítottak eltűntnek vagy halottnak. Ez 2 616-tal kevesebb, mint ahány korábban a város listáján szerepelt. Ez a különbség nagyrészt abból adódik, mert van, aki nem csak egy listán szerepelt, de valószínűleg azért ez nem adja ki mind a 2 616 embert, úgyhogy a 2 750-es adat emelkedhet.

A legnagyobb veszteségeket elszenvedő cégek:

Cantor Fitzgerald (kötvénykereskedő cég): körülbelül 700 alkalmazott

New York-i tűzoltóság: 343 tag

Marsh & McLennan biztosító: 315 ember

AON biztosító: körülbelül 200 alkalmazott

Fiduciary Trust befektetési alap: 87 ember

A számok tartalmazzák azt a 157 ember is, akik a két eltérített repülőgépen haltak meg. Továbbá 238 munkást és étkezőt a torony Világ nevű étterméből, és 697 alkalmazottját összesen 55 cégnek.

A USA Today máshogy számol, mint a New York-i rendőrség. A rendőrség összesítésében szerepel az összes regisztrált ember, akit a támadás óta keresnek, plusz a gépeken utazók. Ez magában foglalja a lehetőséget, hogy egy név kétszer is megjelenjen, hiszen valakit a család, egy cég és egy nagykövetség is bejelenthetett. Ráadásul néhány rendőrségi listán olyanok is vannak, akik élnek, csak túl későn értesítették az aggódó hozzátartozókat, ezért már bejelentették az eltűnését. Például a lap által egyszerűen Charlie-nak nevezett illető, aki a támadás után csak 8 órával ért haza. Az idézett rendőrségi illetékes elmondta: megérti Charlie rokonait, és úgy gondolják, hogy a megmenekülés feletti hatalmas öröm miatt eszükbe sem jutott visszahívni a rendőrséget.

A családok által a részükre létrehozott központokban bejelentett eltűntek száma is csökkent: 4 600-ról 4 408-ra.

Korábban:

Több mint 60 országból vannak áldozatok

Már 6818 az áldozatok száma