Korábbi merényletekben is részt vettek a gépeltérítők

Vágólapra másolva!
Tony Blair brit miniszterelnök a brit parlament mai ülésén bejelentette: a bizonyítékok alapján semmi kétsége nincs afelől, hogy bin Laden és szervezete, az al-Kaida követte el a merényleteket az Egyesült Államokban. Blair közölte: a nyomozás során kiderült, hogy a szeptember 11-i gépeltérítők közül hárman vezető szerepet játszottak az afrikai amerikai nagykövetségek elleni merényletek és az USS Cole hadihajó elleni támadás megszervezésében.
Vágólapra másolva!

A brit miniszterelnök szerint a szeptember 11-i terrotámadás részletei egyértelműen bin Laden módszereire utalnak: hosszú, aprólékos tervezés, tömegméretű pusztítás, az, hogy egyáltalán nincsenek tekintettel a civilek, életére, még a muzulménokéra sem, egyszerre, több helyen támadnak és öngyilkos merénylőket alkalmaznak.

A brit parlament rendkívüli ülésén Tony Blair miniszterelnök bejelentette, hogy az Egyesült Államok bizonyítottan azonosított három terroristát a szeptember 11-i gépeltérítők közül, akik Oszama bin Laden emberei voltak. Egyikük vezető szerepet játszott az afrikai amerikai nagykövetségek elleni merényletek és az USS Cole hadihajó elleni támadás megszervezésében. Semmi kétségünk sincs afelől, hogy bin Laden és al-Kaida nevű hálózata felelős a szeptember 11-i merényletekért - közölte Blair.

A támadás időpontjával kapcsolatban annyit mondott, hogy már közeledik a cselekvés ideje. Nehéz lesz, nincsenek könnyű megoldások - fogalmazott Blair. A kormányfő közölte: nem a bosszú irányítja a támadást, hanem az a cél, hogy az emberek biztonságban éljenek, megvédjék a normális életmódot, beleértve a gazdaságot, és megszüntessék a bin Laden jelentette terrorveszélyt.