Bombariadó a moszkvai repülőtéren

Vágólapra másolva!
Több tonna robbanóanyagot és gyújtószerkezeteket találtak egy teherszállító gépen a moszkvai Domogyedovo repülőtéren. Egyelőre nem sikerült kinyomozni, hova vitte volna a gép robbanóanyagot.
Vágólapra másolva!

Nyolc tonna robbanóanyagot fedeztek fel és foglaltak le a moszkvai Domogyedovo repülőtéren csütörtök este az orosz vámosok. A robbanóanyag mellett 594 darab gyújtószerkezetet találtak egy An-12-es típusú, Ausztria és Kazahsztán között Moszkva érintésével közlekedő teherszállító repülőgépen.

A szállítólevél szerint a rakományt az "Unión Espanol" nevű spanyol cég küldte a "Kazakhstan Corporation"-nek, bár a vámosok azt gyanítják, hogy a dokumentumok hamisak. A papírokon ugyanis "Szovjetuniót" emlegetnek - jelentette az Interfax orosz hírügynökség. A repülőtéri szóvivő szerint viszont a robbanóanyagot egy kazahsztáni bányatársaságnak szánták, és a félreértést az okozta, hogy "rosszul töltötték ki a szállítóleveleket" és ezért "fennakadt az orosz bürokrácián".

Péntek délelőtt bombariadó miatt kiürítették Moszkva Vnukovo repülőterét, miután egy névtelen telefonáló felhívta a rendkívüli ügyek minisztériumát, és közölte, hogy robbanó szerkezetet helyezett el a repülőtér épületében. A biztonsági erők és a kereső kutyák rögtön a helyszínre siettek, de egyelőre nem találtak semmit.