Bush az amerikai szikh közösség tagjaival találkozott

Vágólapra másolva!
A más vallásúak iránti megértésre és türelemre, az előítéletektől való tartózkodásra buzdította az Egyesült Államok lakosságát George Bush. Az elnök az amerikai szikh közösség tagjaival találkozott.
Vágólapra másolva!

George Bush amerikai elnök szerdán Washingtonban találkozott a szikh közösség képviselőivel, és a találkozón arról beszélt, hogy milyen fontos a más vallásúak iránti megértés és türelem, az előítéletektől való tartózkodás. Az elnök erre buzdította az Egyesült Államok lakosságát.

A terrortámadások óta Amerikában a mohamedánokat, illetve arabokat számos esetben sértegetik, bántalmazzák, sőt megalapozott gyanú szerint egy szikh férfi meggyilkolása szintén az előítéletes gyűlöletre vezethető vissza. A washingtoni kormány ugyanakkor rendszeresen hangsúlyozza, hogy az Egyesült Államok nem a muszlimok, hanem a terroristák ellen visel háborút.

Bush a turbános, szakállas szikhek között ülve, ezt az üzenetet intézte a lakossághoz: "Valamennyien amerikaiak vagyunk, közös eszmék és közös értékek kötnek össze bennünket. Tekintsünk minden emberi életet egyformán értékesnek, és tiszteljük azokat az értékeket, amelyek oly sajátossá és egyedülálló jellegűvé tették hazánkat".

Korábban:

Hazarendelik a szülők az arab diákokat