Az USA feloldja a Pakisztán elleni szankciókat

Vágólapra másolva!
Az Egyesült Államok feloldja a Pakisztán ellen 1998 óta érvényben lévő szankciókat. Az amerikai kormány meg akarja nyerni Pakisztán támogatását a múlt heti merényletek tetteseinek felkutatásához.
Vágólapra másolva!

Iszlámábádban bejelentették, hogy az Egyesült Államok feloldja a Pakisztán ellen 1998 óta érvényben lévő szankciókat. Washingtoni ígéret szerint átütemezik Pakisztánnak a Párizsi Klubbal fennálló 600 millió dolláros adósságát, "összhangban a pakisztáni gazdasági reformprogrammal". Az Egyesült Államok 600 millió dollárnyi szuverén pakisztáni küladósságot fog átütemezni egy hétfőn aláírandó megállapodás alapján - közölte pénteken a Reuters amerikai diplomáciai forrásokat idézve. Az egyezményre, amelyről már régóta tárgyalt a két fél a kormányhitelezők alkotta Párizsi Klub égisze alatt, most gyorsan pecsét került, miután az amerikai kormány meg akarja nyerni Pakisztán támogatását a múlt heti merényletek tetteseinek felkutatásához.

Az Egyesült Államok ragaszkodik ahhoz, hogy kiadják a szeptember 11-i merénylettel vádolt Oszama bin Ladent, és bezárják az afganisztáni terrorista-kiképző központokat. Az Egyesült Államok az India ellen foganatosított embargót is feloldja.