Tizenötezer katona vadászik bin Ladenre

Vágólapra másolva!
Az Afganisztán északi területeit uraló szövetség újabb támadást indított az ország kilencven százalékát birtokló tálibok ellen. A Der Spiegel Online azt írja: az afganisztáni üzbég katonák vadászatot indítottak Oszama bin Ladenre is.
Vágólapra másolva!

Az Afganisztánban uralkodó tálibokkal szembenálló Abdul Rasid Dosztam tábornok tizenötezer tagú hadserege újabb sikereket ért el a tálibok ellen. Jelenleg ötven kilométerre vannak a tálibok uralta várostól, Mazar-e Sariftól. Az üzbég származású tábornok ezt az információt egy német parlamenti képviselővel közölte, aki az elmúlt években többször is találkozott az afgán hadúrral. A tábornok felajánlotta: katonáival segít a terroristavezér Oszama bin Laden kézre kerítésében.

Dosztam kulcsszerepet játszhat a tálibok elleni harcban, miután szeptember 9-én meggyilkolták legfőbb szövetségesét, az Északi Szövetség vezetőjét, Ahmed Sah Maszudot. A tábornok a német képviselőnek elmondta: a gyilkosság mögött bin Laden embereit sejtik, akik tévériportereknek adták ki magukat, és így kerültek Maszud közelébe.