Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

A csecsen szakadároknál is harcolt az egyik terrorista

Vágólapra másolva!
A New York-i Világkereskedelmi Központ elleni múlt keddi merénylet egyik szaúdi gyanúsítottjának édesanyja azt állította, hogy fia két évvel ezelőtt elhagyta hazáját, hogy a csecsenföldi szakadárok oldalán harcoljon.
Vágólapra másolva!

A rijádi Al-Vatan című napilapnak adott interjúban Ahmad al-Gamdi édesanyja elmondta, hogy utoljára két hónappal ezelőtt lépett kapcsolatba Csecsenföldön tartózkodó fiával. A húszéves nőtlen fiatalember két évvel ezelőtt úgy ment el otthonról, hogy családjának sem szólt. 2000 decemberben rövid időre hazautazott, és szerettei ekkor látták utoljára.

Ahmed al-Gamdit, akit "Um Rasid" néven azonosítottak, azzal gyanúsítja az FBI, hogy egyike volt a United Airlines légitársaság Boeing 767-es járata eltérítőinek. Ugyancsak az Al-Vatanban jelent meg egy másik feltételezett légikalóz apjának nyilatkozata, mely szerint az ő fia is elhagyta két évvel ezelőtt Szaúd-Arábiát, és úti célját nem közölte.

Szaúd-Arábia washingtoni nagykövete bejelentette, hogy az Egyesült Államokban kihallgatásra őrizetbe vett szaúdi állampolgárok többségét már szabadon engedték az amerikai hatóságok.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről