Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

<P class="MsoNormal">Lecsaptak Anglia első drogos kávézójára

Vágólapra másolva!
Angliában letartóztatták azt az aktivistát, aki a marihuána gyógyászati alkalmazásának engedélyezésért küzd, és ma akarta megnyitni az ország első olyan kávéházát, amely marihuánát is árusított volna.  Colin Daviest kábítószer birtoklásáért és terjesztése miatt vették őrizetbe, percekkel azután, hogy ma elkezdte fogadni az amszterdami stílusú vendéglátóhely első, tolókocsiban érkező vendégeit.
Vágólapra másolva!

A cannabis kávéházat, esetleges működése esetén a várakozások szerint számtalan, fájdalomtól szenvedő beteg látogatja majd. Az alapító súlyos gerincsérülése óta fogyaszt marihuánát, hogy testi kínjait enyhítse. A férfi tavaly ősszel kampánya jegyében egy művészeti központ megnyitásakor Erzsébet királynőnek cannabis növényekkel teletűzdelt csokrot adott át.

Manchester melletti, Stockportban lévő kávézó vendégei a rendőrség szerint már elkezdték szívni a marihuánát helyiség mellet, amikor a hatóság emberei kiérkeztek. Tolókocsis emberek gyújtották meg droggal töltött pipáikat, miközben a rendőrök néhány méterrel odébb álltak. Több személyt is őrizetbe vettek kábítószer birtoklás gyanúja miatt.

Egy volt rendőrnő is a füvezők között volt, aki 10 éve él a könnyú droggal, mióta megállapították nála a szklerózis multiplex nevű betegséget.

A cannabis kávéház esetleges működése esetén a várakozások szerint számtalan, fájdalmaktól szenvedő beteg látogatja majd, hogy az egyelőre tiltott szert betegségének enyhítésére használja.

A 44 éves ColinDavies korábban szervezetet alapított a fájdalmaktól szenvedő betegtársai marihuánával való ellátására, amiért 1999-ben pert indítottak ellene. Az alapító öt évvel ezelőtt kezdett cannabisz tartalmú szereket szedni, hogy könnyítsen súlyos gerincsérülése okozta fájdalmain.

Davis azt mondta, hogy a drogot orvosi indokok miatt használta és ugyanezért látott el vele két multiplex szklerózisban szenvedő beteget.

A Stockportban élő aktivista tervezett vendéglátóhelyét az Egyesült Királyság első, orvosi marihuánát elárusító kávéházává akarja tenni – írja a BBC.

Korábban:

Kábítószeres kávézó nyílhat Angliában

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről