Sikkasztással is vádolják Tasnádit

Vágólapra másolva!
Egy adószakértő szerint elsikkasztotta saját cégei pénzét Tasnádi Péter. Szabálytalanul vett ki ugyanis vállalkozásaiból több millió forintot, nem vezetett a pénzmozgásról könyvelést.
Vágólapra másolva!

Az adó-szaktanácsadó azt állapította meg, hogy Tasnádi Péter a fele részben tulajdonában lévő cégének bankszámlájáról 1999 elején12,643 millió forintot vett fel. Erről nem nyújtott be úgynevezett költségszámlát, és a pénzmozgás nem volt feltüntetve.

Emellett a vádirat szerint Tasnádi 1999. március 1-jén felvett 400 ezer márkát (51 millió forint), szintén a felerészben tulajdonában lévő cégtől. Ezt a pénzt átváltatta forintra, majd átutalta egy másik kft.-hez. A pénz csak jóval később szerepelt annak a kft.-nek a könyvelésében, amelyik megkapta a pénzt.

Az ügyészség szerint Tasnádi ezt az összeget törvénysértően sajátjaként használta. Az adó-szaktanácsadó elmondta, hogy az általa vizsgált könyvelésekben zavarokat észlelt.

Tasnádi Péter kijelentette, hogy nem sikkasztott. Állította, hogy nem volt rálátása a pénzmozgásokra, mert tulajdonosa volt a cégeknek, nem pedig az ügyvezetője.