Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Egy szemtanú szerint él az egyik terrorista

Vágólapra másolva!
Az egyik terrorista, aki valószínűleg részt vett az Egyesült Államok elleni terrortámadásban, egy szemtanú szerint él. Adnan Bukhari Floridában végzett el egy repülős iskolát. Egy bútorbolti eladó azt állítja, látta a férfit a merényletek után, és rögtön hívta is a hatóságokat. A Bukhari-család ügyvédje ugyanakkor azt állítja, hogy a férfi tavaly lezuhant egy kisrepülővel és meghalt.
Vágólapra másolva!

Az alsó férfi Adnan Bukhari

Az FBI eddigi adatai szerint 12-24 géprabló vehetett részt közvetlenül az akcióban, de körülbelül 50-en vettek részt az előkészületekben. Azt is valószínűsítik, hogy a terroristák nem igazán ismerték egymást, hogy ne tudjanak információkkal szolgálni a többiekről, ha elkapják őket.

Hét személy jegyeit, akik valószínűleg géprablók voltak, egy hitelkártyáról fizették, ám mint kiderült a hitelkártyát egy nőtől lopták el Bostonban. Két terrorista Kanadából érkezett.

A négy lezuhant gépen valószínűleg 3-5 terrorista lehetett. Két gép a World Trade Centerbe, egy a Pentagonba zuhant, egy pedig a pennsylvaniai mezőkre zuhant le.

A négy pilóta nyomára a bérautók segítségével bukkantak a nyomozók. A nyomok két házhoz vezettek Floridában. Az egyiket a szaudi Bukhari fivérek bérelték. A házban találtak fényképet is Adnan Bukhariról, illetve megtalálták testvére, Ameer Abbas Bukhari pilótaengedélyét is.

A lakás tulajdonosa szerint Adnan Bukhari feleségével és gyerekeivel élt együtt, mellettük pedig egy másik férif, aki az FBI szerint egy másik gépeltérítő lehetett. A család augusztus végén költözött ki. A nyomozók szerint a fivérek az egyik gépen haltak meg.

Szintén a kölcsönautók révén találták meg az Egyesült Arab Emirátusokból származó Mohammed Attát és Marwan Yousef Alshehhiit. Attának volt egy egyiptomi pilótaengedélye is.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről