A pittsburghi gépen megszavazták az ellentámadást

Vágólapra másolva!
A negyedik, Pittsburghnél lezuhant gépen a férfiak megszavazták, hogy megtámadják a terroristákat. Az utasok közül többen hazatelefonáltak, és elmondták, hogy három arab férfi késekkel és egy dobozzal felfegyverkezve, melyben állítólag bomba van, megszállták a gépet.
Vágólapra másolva!

Az egyik utas:
Thomas E. Burnett

Jeremy Glick egyike volt a járat utasainak. Hazatelefonált, és elmondta, hogy a gépet három terrorista eltérítette. Kések voltak náluk és egy piros doboz, amiről azt mondták: bomba van benne. Glick megtudta, hogy a WTC-nek ütközött két gép, majd közölte: a férfi utasok azt tervezik, hogy átveszik a gép feletti irányítást a terroristáktól. Ezután megszakadt a kapcsolat - írta a CNN.

A pilótafülkében bekapcsolva maradt mikrofon szerint valaki azt kiabálta: "kifelé innen!". Kikapcsolták, majd visszakapcsolták a mikrofont, és újra azt kiabálta valaki: "kifelé innen!".

Mikor ismét bekapcsolták a mikrofont, a pilóta már nyilvánvalóan nem volt a fülkében. Helyette egy arab akcentussal angolul beszélő személy azt mondta: "Bomba van a fedélzeten. Itt a kapitány beszél. Maradjanak a helyükön. Maradjanak nyugton. Elmondjuk a követeléseket. Visszafordulunk a reptérre."

A gép végül Pennsylvania felé közeledve vesztett magasságából, szeszélyesen kanyarogva repült, majd a szántóföldbe csapódott, orrával előre, Pittsburgtól 130 kilométerre délkeletre, egy órával a WTC tornyainak összeomlása, és 20 perccel a harmadik repülőgépnek a Pentagonba történt becsapódása után. A negyedik gép lezuhanása a földön senkit nem sebesített meg. A gép fekete dobozát több száz nyomozó keresi a helyszínen, abban reménykedve, hogy a pilótafülkében elhangzott beszélgetések közelebb visznek a történtek megértéséhez.