Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Gyakorlott pilóták voltak a gépeltérítők között

Vágólapra másolva!
A légiirányítók nem vették időben észre az épületek felé tartó repülőgépeket, mivel a fedélzeten kikapcsolták az adó-vevőt. A gépek irányítói meglepő szakértelemről tettek tanúbizonyságot, a Pentagonra zuhanó gép például egy vadászgépet is meghazutoló pontossággal fordult hirtelen célpontja felé. A gép eredetileg a Fehér Ház felé tartott.
Vágólapra másolva!

A Washington-Dulles nemzetközi repülőtér irányítótornyában egyik pillanatról a másikra vették észre, hogy egy azonosítatlan utasszállító repülőgép nagyon gyorsan halad a Fehér Ház felé - írta a Washington Post. A légiirányítók szerint nyilvánvalóan kikapcsolták a gép adó-vevőjét, ami azonosította volna a közelgő légi járművet. Ez már önmagában a gépet vezetők szakértelmére utal, mivel a légiirányítók szerint nem egyértelmű, hol kell kikapcsolni az adó-vevőt.

A toronyból azonnal értesítették a Fehér Házat, miközben a gép továbbra is teljes sebességgel haladt látszólagos célpontja felé. Ekkor azonban hirtelen 270 fokos fordulattal balra fordult a gép, majd a Pentagonra zuhant. A szemtanúk azt nyilatkozták a Washington Postnak, hogy egy vadászrepülőgépet is meghazutoló kecsességgel fordult el az utasszállító. A szakértők ebből arra következtetnek, hogy a gépeltérítők között gyakorlott pilóta is volt. Azt ugyanis kizártnak tartják, hogy a gép saját pilótáit kényszeríteni tudták volna arra, hogy ütközzön a World Trade Centernek vagy a Pentagonnak.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről