Szemtanúk beszámolója a helyszínről

Vágólapra másolva!
Stephen Evans, a  BBC Észak-amerikai tudósítója a World Trade Center földszintjén volt az első repülőgép becsapódásakor.
Vágólapra másolva!

"Hatalmas csattanás lehetett hallani, az épület megremegett. Másodpercekkel később két vagy három újabb robbanást következett, s az épület szó szerint ismét megrázkódott. Az épület alján nem maradt abba a rázkódás. Emberek kiabáltak: Kifelé, mindenki kifelé!" - mondta a BBC tudósítója.

"Talán öt perc telhetett el, amikor a második toronyból hatalmas robbanás hallatszott. Olyan volt, mintha egy gyerek rúgott volna bele a játékába." "Mindenki azt hitte, hogy bomba robbant. Az emberek kiabáltak, de nem sikoltoztak sokan, nem fogták fel, ami történt. Az emberek hangja remeg, nagyon ijesztő élmény érte őket, de nagyon jól viselték."

Az ablakokból ugrottak ki

Egy szemtanú beszámolója a BBC-nek:

"Az első emeleten voltam. Hatalmas robbanás hallatszott. Egy ember tűnt fel, a bőre teljesen leégett. Emberek az ablakokból ugrottak ki. Szörnyűség."

"Tíz perccel később a második épület is felrobbant. Egyszerűen felrobbant. Az emberek kiugráltak, egyszerűen csak ugrottak és ugrottak. A mozgásukból lehetett látni, hogy éltek még."

Don Foulsham üzletember a World Trade Centerrel szemben álló épületben dolgozott: "Káosz van az utcákon, a Broadway teljesen bedugult, a forgalom a West Side-on teljesen leállt. Emberek sikoltoznak, szirénák üvöltenek. A torony, mint két hatalmas gyertya. Füst mindenütt.“
"Olyan, mint egy katasztrófafilm. Még mindig remegek azt adrenalintól. Soha nem láttam még ehhez foghatót."

Roncsok hullottak az égből

"Éppen TV-t néztem, amikor a robbanás hallatszott. A World Trade Center oldala felrobbant. Roncsok hullottak az égből, mint levelek a fáról. Hallom a mentők szirénáját. Az északi torony lángokban áll." - montda Jeanne Yurman.

Paul Begala, a Demokrata Párt munkatársa látta a Pentagon mellett bekövetkezett robbanást.
"Hatalmas tűzgolyó volt, hatalmas, narancssárga tűzgolyó" - mondta. "A hatalmas utasszállító gép farka egyenesen eltalálta a Pentagont."