Újabb izraeli helikoptertámadás palesztin célpontok ellen

Vágólapra másolva!
Izraeli helikopter palesztin célpontokat támadottt, válaszul az izraeli civilek ellni sorozatos támadásokra. A hétvégén öt izraeli és három palesztin aktivista halt meg a harcokban.
Vágólapra másolva!

A helikopter támadása nyomán rakétatalálat érte a palesztin hatóság épületeit Ramallahban, Jerikóban és Jeninben.

Korábban öt izraeli és három palesztin aktivista halt meg két robbanás, egy bombamerénylet kísérlete és egy autóból leadott lövéssorozat következtében. Ebből a legsúlyosabb merénylet az volt, amelyben három izraelit ölt meg egy öngyilkos merénylő, amikor felrobbantotta magát az északi Naharia város vasútállomásán. Ebben a merényletben további 10 ember megsérült.

Később újabb öngyilkos merénylő robbantotta fel magát közel egy buszhoz, egy zsúfolt csomópontban. A merénylő meghalt, és három ember megsérült. Néhány órával korábban két izraelit öltek meg és három megsérült, amikor egy palesztin rendszámú autóból tüzet nyitottak rájuk. Ezt a támadást az iszlám dzsihád vállalta magára.

Az izraeli kormány a palesztin hatóságot vádolja, hogy nem tesz semmit azért, hogy megállítsa az öngyilkos merénylőket. De a BBC tudósítója hozzáteszi, hogy a kormány nem zárkózik el az elől, hogy felújítsa a tűzszünetre vonatkozó tárgyalásokat.

Korábban:

Izraeli helikopterek lőttek palesztin célpontokat