Szerbiában tiltakoznak az irredenta CD miatt

Vágólapra másolva!
A Szerbiai Demokrata Párt újvidéki bizottsága közleményben tiltakozik a Magyarországon is nagy port felvert  irredenta tartalmú CD megjelenése miatt.
Vágólapra másolva!

"Szerbia polgárai elkeseredéssel értesültek arról, hogy Magyarországon nemrég egy irredenta tartalmú CD-t jelentettek meg, amely nyíltan hirdeti az egykori Nagy-Magyarország eszméjét. A szóban forgó CD-ROM szerzői nyíltan szorgalmazzák szomszédos államok, közöttük a Jugoszláv Szövetségi Köztársaság területrészeinek elvételét és azok Magyarországhoz csatolását" - áll a párt közleményében.

A Beta hírügynökség Nenad Canakot és Kasza Józsefet, a Vajdasági Szociáldemokrata Liga és a Vajdasági Magyar Szövetség elnökét a lehetséges hivatalos reagálásokról faggatta, valamint Zoran Djindjic szerb kormányfő - aki a jugoszláv külügyminiszter, Goran Svilanovic távollétében találkozott nemrég Orbán Viktor magyar kormányfővel - lehetséges reagálásáról is érdeklődtek.

Kasza József szerbiai miniszterelnök-helyettes elmondta, hogy semmit sem tud az ominózus CD-ROM-ról, úgyhogy nem is reagálhat a tartalmára. Mint mondta, reméli, hogy a Szerbiai Demokrata Párt lesz olyan korrekt és elküldi neki a lemezt, hogy tisztában legyen vele, mitől kellene elhatárolódnia - tudósít a B92.

Korábban:

Az ISM nem támogatta az irredenta CD-t

A Köztársasági Őrezred egyik tagja szerepel az irredenta CD-n

Bizottsági beszámoltatás az irredenta CD miatt

Közpénzekkel támogattak egy irredenta CD-ROM-ot