Tízéves kisfiúra támadt egy cápa

Vágólapra másolva!
Harminc éve nem támadtak meg senkit sem cápák azon a partszakaszon, ahol a mostani eset történt. A kisfiú apjának sikerült elzavarnia a 2,5 méteres állatot.
Vágólapra másolva!

Harminc év óta nem jegyeztek fel cápatámadást az Egyesült Államokban Washingtontól délre fekvő Virginia Beach-en. Szombaton délután hat óra körül azonban egy 10 éves fiúba mart bele a sekély partmenti vízben egy 2,5 méteres ragadozó.

A tízéves David Peltier a parttól mindössze 15 méternyire fürdött a sekély, 1,2 méteres vízben, amikor a 2,5 méteres cápa rátámadt. Elkapta bal lábát és a mélyvíz felé vonszolta. Ekkor a közelben játszó két testvére rémülten kiabálni kezdett.

A kisfiú apja, Richard Peltier még időben érkezett. Megpróbálta szétfeszíteni az állat száját. Miután ez nem sikerült, elkezdte ütni az álat fejét. A cápa csak ekkor engedte el a kisfiút. Bár súlyos sérülésekkel kórházba szállították a gyereket, a cápa nem harapta le a lábát, maradandó kársodást nem szenvedett a fiú. Az eset közben az apát is megtámadta az állat, könnyebb sérüléseket szenvedett az oldalán - írta az AP hírügynökség.

Korábban:

Elszaporodtak a cápatámadások