Izraeli vadászgépek palesztin rendőri épületeket támadtak

Vágólapra másolva!
F-16-os izraeli harci repülőgépek vasárnap hajnalban légitámadást intéztek biztonsági épületek ellen három palesztin városban, annak a megtorló műveletsorozatnak a részeként, amelyet izraeli katonák előző napi halála miatt indítottak.
Vágólapra másolva!

Gázában a rendőrség főhadiszállásának épületét is rakétatalálat érte, palesztin források szerint legalább három rendőr megsebesült. Gázától délre, Deir el-Balahban a hírszerzés épülete ellen, a nyugati parti - ciszjordániai - Szalfit városában szintén a rendőrség központi épülete ellen irányultak a lövések - közölték az AP szerint izraeli katonai források.

Előzőleg az izraeli hadsereg a dél-gázai Rafah körzetében a szárazföldön is behatolt a palesztin területre. A behatolás során ugyancsak a biztonsági erőkhöz tartozó épületeket romboltak le. Az az akció mintegy három órán át tartott, majd a tankok visszahúzódtak izraeli területre - palesztinok szerint egy halottat és öt sebesültet hagytak maguk után, izraeli részről egy könnyebb sérültet jelentettek.

Szombaton Rafah közelében palesztin fegyveresek kommandós akcióban lelőttek három izraeli katonát, és megsebesítettek hetet, majd maguk is áldozatul estek a tűzharcnak. Jeruzsálem mellett egy autóban két izraelit ért a halál palesztin lövések miatt, hárman megsebesültek.

Az izraeli kormányzat Jasszer Arafat palesztin vezetőt tette felelőssé a halálokért, a terrorizmus terjesztésével vádolva őt, és megtorló intézkedéseket helyezve kilkátásba. Izrael szerint a palesztin vezető nem tudta megfékezni a népéhez tartozó fegyvereseket, biztonsági emberei pedig részt vesznek a támadásokban.