Dalba foglalják a német pénzügyminisztert

Vágólapra másolva!
Németországban megjelent egy dal, Hans Eichel pénzügyminiszterről. A szigoráról és fukarságáról ismert politikus ezzel növelni kívánja népszerűségét.
Vágólapra másolva!

A "Ki más, mint ő?" címet viselő dal, amelyet a Dezibel német rock együttes írt, hangsúlyozza Eichel gondos gazdasági politikáját. Természetesen az együttes rajongói nem fogadták egyöntetűen örömmel a hírt.

A BBC tudósítója szerint a dal elég élénk, de a dicshimnusz szövege inkább egy sajtóközleményhez hasonlít. A Dezibel együttes arról énekel, hogy Eichel erőfeszítéseket tesz az adócsökkentésre. Eichel hírnevet szerzett magának, mint gondos könyvelő. A dal szerint azonban nem ígér semmi olyat, amit nem tud megtartani. Egyszer azt mondták róla, hogy "gémkapocs szemüveggel és egy parkolóóra bájával", aki mindemellett lehetséges utóda Gerhard Schröder kancellárnak.

Mértékletes költségvetése alapeleme volt Schröder kancellár modernizációs programjának. Azonban szigorú és gyászos megjelenése, és a pénzügyi feddhetetlenségről szóló hírneve már már súrolja a fukarság határait, és ettől nem lett a nép kedvence. Pont ez lehetett az ok, ami miatt elkészülhetett a dal. A BBC tudósítója szerint azonban ez a dal sem segített Eichel népszerűségi mutatóján.

A dal valószínűleg hallható lesz szeptember 2-án, a pénzügyminisztérium nyílt napján. Bár azt még nem tudni, hogy a miniszter is énekel-e majd. A német pénzügyminisztérium honlapján szintén megtalálható, és meghallgatható a dal.

Ajánlat:

A német pénzügyminisztérium oldala