Magyar táncosnőket toloncolnak ki Mexikóból

Vágólapra másolva!
Jelenleg 39 ország állampolgárai vannak abban a mexikóvárosi gyűjtőközpontban, ahol hazatoloncolásra váró illegális bevándorlókat szállásolnak el. A bevándorlók között 11 magyar táncosnő van.
Vágólapra másolva!

Az Iztapalapa munkásnegyedbeli, 250 főre tervezett centrum most éppen 409 külföldit fogad be, köztük 11 magyar táncosnőt, akiket a múlt hónapban tartóztattak le, mert munkavállalási engedély nélkül dolgoztak az észak-mexikói nagyváros, Monterrey egyik lokáljában. Mexikói klubok ügynökei Magyarországon toborozták őket, mert a kelet-európai magas, szőke, fehér nők népszerűek Mexikóban. "Az ígért havi nettó hatezer dollár ellenállhatatlan csábítás volt" - mondta az egyik illegális táncosnő, egy 21 éves angoltanárnő, aki otthon 110 dollárnak megfelelő összeget keres. "Van diplománk, de a fizetések nagyon rosszak Magyarországon" - tette hozzá, Sonia álnéven nyilatkozva egy amerikai hírügynökségnek.

A magyar táncosnőknek Mexikó volt a célországa, de a központ lakóinak zöme az Egyesült Államokba vagy Kanadába igyekezett, és őket sokkal nehezebb hazaküldeni. A legnépesebb nemzeti kontingenst 117 indiai alkotja. Egyiküket, egy 27 éves építészmérnököt a gudzsaráti földrengés űzte el hazájából.

A második legnagyobb csoportot az ecuadoriak képezik, akiknek hazája súlyos gazdasági válságban vergődik. Az ecuadori illegális vándorokat eddig repülőgéppel repatriálták Mexikóból, de beáramlásuk drámai megduzzadása arra késztette a hatóságokat, hogy hajókat béreljenek erre a célra.