Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Öngyilkos okozott incidenst Lourdes-ban

Vágólapra másolva!
A franciaországi Lourdes-ban megzavarta a Nagyboldogasszony-napi szertartásokat egy férfi, aki felgyújtotta kocsiját, majd megkísérelt áthajtani a világszerte ismert kegyhely bejáratán. Az incidensben, amely a híres kegy- és zarándokhely területén kívül zajlott le, senki sem sérült meg.
Vágólapra másolva!

Az eset olyan időben történt, amikor alig néhány száz méterrel távolabb mintegy 40 ezer ember vett részt a Szűz Mária mennybevételéről megemlékező misén. A biztonsági őröknek még a bejárat előtt sikerült megállásra bírniuk a gépkocsivezetőt és eloltaniuk a tüzet. A hatósági vizsgálat során kiderült, hogy a kocsiban számos gyújtó- és gázpalack, egy megtöltött puska, valamint sok, szögeket tartalmazó csomag volt. A közölt adatok szerint az autót egy 73 éves spanyol férfi vezette, aki a hatóságoknak azt mondta, hogy ő "csupán öngyilkosságot akart elkövetni", vallási vagy politikai indítékai nem voltak.

A délnyugat-franciaországi Lourdes a római katolikusok egyik legismertebb szent helye, amelyet évente több mint négymillióan keresnek fel. Szűz Mária Lourdes-ban 1858. február 11-én - a katolikus egyház által hivatalosan elismerten - megjelent egy 14 éves francia lánynak, Bernadette Soubirous-nak, majd február 15-én a sziklabarlangban - a hagyomány szerint - csodatevő forrás fakadt.

Arra nem derült fény, hogy az öngyilkossághoz miért volt szükség egy autórakomány robbanóanyagra.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről