Tűzvész pusztít az Adriai-tenger partán

Vágólapra másolva!
Tűzvészről érkeznek jelentések a horvát tengerpartról, a tűzoltók mellett már a hadsereget is bevetették. Egy utazási iroda munkatársa az [origo]-nak elmondta, hogy felkészültek arra, hogy nagyobb veszély esetén azonnal hazahozzák a kint nyaralókat.
Vágólapra másolva!

Az utazásokat lebonyolítók közvetlen értesülései szerint a tengerparti területeket, így az üdülőparkokat és kempingeket egyelőre nem érinti a tűz. A hétvégén, illetve vasárnap éjjel a hegyekben gyulladtak meg erdők, főleg Split környékén. Az oltás miatt néha órákig állt a forgalom a Splitbe vezető országúton. A kikötővárosból indulnak a kompok a nagy szigetek, Hvar, Brac felé is. A szigetekről szintén - nem nagy kiterjedésű - tüzeket jelentettek. A Split melletti Zrnovnicában - ahol a tűz szombat este keletkezett - több épület a lángok martaléka lett. A falut és a Sibenikhez közel lévő Sparadici turistaközpontot kiürítették.

Egy utazási iroda munkatársa arról számolt be, hogy telepített idegenvezetőikkel folyamatosan kapcsolatban állnak, és a hétvégén több utasukkal is beszéltek telefonon. Felkészültek arra, hogy nagyobb veszély esetén azonnal hazahozzák a kint nyaralókat.