Borfürdő Bordeaux-ban

Vágólapra másolva!
Bordeaux-ban megnyílt a borkedvelők paradicsoma. Az ismert személyiségek borfürdőkkel és masszázsokkal igyekszenek eltüntetni a ráncaikat a különleges intézetben.
Vágólapra másolva!

Bordeaux-tól tíz kilométerre, ősöreg szőlőültetvények között létesült a világ első borterápiás intézete. Itt minden gyógyhatású készítmény szőlőből készült: szőlőlisztet, szőlőlét, mazsolát, szőlőlekvárt használnak a ráncok és a pocakok eltüntetéséhez, az izmok és a bőr felfrissítéséhez

Már a század elejétől kísérleteznek az orvosok a szőlő gyógyító erejével, és magas vérnyomás, köszvény esetében hatásosan tudják alakalmazni. Most egy bordeaux-i professzor újra fölelevenítette a vinoterápiai kísérleteket, és egy kastély körül a termálfürdőkhöz hasonló telepet hozott létre. A felhasznált anyagokat mézzel, olajokkal, füvekkel dúsítják. Vörösborral teli kádakban, szőlős masszázsokkal nyerik vissza a fiatalságukat az ápoltak, köztük a volt francia miniszterelnök, Alain Juppé, vagy Isabelle Adjani és Victoria Abril színésznők is - írja az il Nuovo internetes lap.