Nők és Lányok a Tudományban Világnap

Vágólapra másolva!
Bár a nők szerte a világon óriási előrelépést tettek a műszaki tudományok, a természettudomány, a matematika és az informatika iparágaiban való részvételük növelésében, továbbra is alulreprezentáltak az ehhez kapcsolódó tudományos és karrierterületeken. A P&G elkötelezett a méltányosság és egy egyenlőbb világ megteremtése mellett, kiemelt figyelmet fordítva az MTMI iparágak (műszaki tudományok, természettudomány, matematika, informatika, vagy angol nevén a STEM – science, technology, engeneering, mathematics) magasan képzett munkaerőire, mint a mérnökök, tudósok vagy informatikai és innovációs szakemberek.
Vágólapra másolva!

Az Egyesült Nemzetek Szervezete szerint a nők világszerte jelentős előrelépést tettek az MTMI iparágakban való részvételük növelésében, ugyanakkor továbbra sem kapják meg a megfelelő és kiérdemelt figyelmet és lehetőséget, ezért 2015-ben február 11-ét Nők és Lányok a Tudományban Világnapjának nyilvánította, hogy felkeltse az érdeklődést és az elköteleződést a nők az MTMI ágazatokban betöltött szerepe iránt.

A P&G különös figyelmet fordít az MTMI iparágakra, mivel a komoly technológiát igénylő fejlesztéseinél a magasan képzett MTMI munkaerőre támaszkodik. A vállalat egy olyan világ létrehozására törekszik, ahol az egyenlőség és a befogadás mindenki számára elérhető; ahol a tisztelet és az elfogadás a kultúra sarokkövei; ahol mindenki számára elérhető a tanuláshoz, növekedéshez, sikerhez és boldoguláshoz való egyenlő hozzáférés és lehetőség.

Forrás: P&G

“Hiszünk a különbségeink erejében és abban a hatásban, amelyet akkor érhetünk el, ha közös értékeink és célunk egyesít bennünket. Elkötelezettek vagyunk amellett, hogy ezt megvalósítsuk, és egy egyenlőbb világot hozzunk létre, amely különös figyelmet fordít az MTMI ágazatokban való méltányosság megteremtésére” – állítja Krubl Yvette, a vállalat kommunikációs vezetője.

A vállalat meggyőződése, hogy a nők tudományban betöltött szerepe jelentős, és bármilyen fejlesztés vagy innováció akkor lehet hatékonyan kivitelezhető, ha sokszínű csapat tervezi. A P&G ezért kiemelt figyelmet fordít a lányok oktatása és a nők gazdasági lehetőségei előtt álló akadályok felszámolására, és számos erőfeszítést tesz azért, hogy származástól függetlenül minden lány és nő számára lehetőség nyíljon az MTMI iparágakban való tapasztalatok és tudás megszerzéséhez. Ennek érdekében számos olyan partnerségbe és programba fektet, amelyek az egyenlő bánásmódot tartják szem előtt. Partnerei többek között: Girls Who Code, Discovery Education, Chemical Education Foundation, Inspiring Girls vagy a Million Women Mentors.

A vállalat itt a Közép-európai egy üzleti egységként működő régiójában is támogatja a női munkavállalók karrierlehetőségét, termékei és innovációi mögött számos területen női tudósok és vezetők állnak.

Julia Semenchenko, gyárigazgató, Lengyelország

A P&G-nél eltöltött 17 éve alatt Julia számos operatív és műszaki vezetői szerepkörben jeleskedett. Jelenleg gyárigazgató a P&G varsói Pampers termékeket gyártó üzemében, Lengyelországban. Egyike azon nőknek, akik a P&G-nél világszerte előmozdítják a nemek közötti egyenlőség megteremtését a természettudomány, a matematika és az informatika területén.

Kmetz Barbara, kutató, Hyginett Kft., Csömör

Barbara kutató a vállalat csömöri gyárában, a Tampax mérnöki csapatát erősíti.

„Az én karrierépítési receptem: korlátlan elszántság, maximális nyitottság és elhivatottság az újra, még akkor is, ha az kívül esik a komfortzónádon, ismerni az erősségeimet és gyengeségeimet, fáradhatatlan munka, mindig csak előre nézni, egy támogató család, amely mögötted áll, bármilyen „őrült” céljaid is vannak, tanárok és kollégák, akik szárnyaik alá vesznek, és mentorálnak az utadon, végül egy bögre kávé és sok csokoládé.”