Divat: a 2021/22-es ősz-tél aktuális rúzs színei

Vágólapra másolva!
A legtöbb hölgy minden szezonnal újabb színeket szeretne kipróbálni, legyen szó öltözködésről vagy sminkről. Tudjuk, hogy rúzs nélkül a smink nagyon hiányosnak néz ki, ezért is fontos tudni az aktuális trendeket.
Vágólapra másolva!

Úgy tűnik, a tél "unalmasságának" kompenzálására a legjobb divatházak stylistjai azt javasolják, hogy válasszunk élénk árnyalatú rúzsokat és szemhéjfestékeket. Miért is ne? Egy jól kiválasztott rúzs az egyszerű nude sminket is fenségessé teheti. Ezért a MAKEUP szakértői csapata összeállított egy TOP-listát az őszi-téli időszakra, hogy megismerjük a legaktuálisabb trendeket:

Forrás: unsplash

Fémes

Az őszi-téli szezon színe mellett figyelni kell a rúzs szerkezetére. A korábbi időszakban a matt opciók értek aranyat, most viszont más a helyzet: mivel 2020 a fém patkány, 2021 pedig a fém bivaly éve, ezért egyértelműen a fémes rúzsok számítanak a legdivatosabbnak, árnyalattól és színtől függetlenül.

A https://makeup.hu/categorys/23444/ linkre kattintva pedig számos lehetőség elérhető az igazán divatos színű ajkak létrehozásához.

Forrás: unsplash

Bordó

Akárcsak tavaly télen, idén is releváns, ezúttal azonban puhább és kényelmesebb tónusban. A stylistok bordó színeket a meleg bőrtónusú, sötét hajú és barna szemű lányoknak javasolják.

Forrás: unsplash

Klasszikus piros

A piros idén sem ment ki a divatból, legalábbis a rúzsokról nyugodtan elmondható. Igaz, a telített vörös árnyalatokat este ajánlatos hordani, mivel napközben az ilyen színek “nem odaillőnek” tűnnek. Illetve érdemes figyelembe az életkort is… A MAKEUP webáruház szerint pirosat 18 felett érdemes igazán viselni az ajkakon.

Forrás: unsplash

Természetes árnyalatok

Azok, akik szeretik a természetes sminket ebben a szezonban, egy igazán kellemes trendet élhetnek meg - a meztelen ajkak hatását. Ennek eléréséhez olyan nude árnyalatú rúzst vagy szájfényt kell használni, amely a lehető legjobban hasonlít az ajkak színéhez. Ebben az esetben az ajkaknak ápoltnak és szépnek kell lenniük, repedések, pattanások, bőrpír nélkül. A szakértők ajakbalzsamok és olajok használatát javasolják a megfelelő hidratáció érdekében.