Linkajánló

Vágólapra másolva!
 
Vágólapra másolva!

http://www.alberteinstein.info/
A California Institute of Technology által alapított webhely Albert Einstein tudományos és egyéb írásai számára. A tárhelyen a Nobel-díjas tudós írásairól készült több ezer digitalizált kép tekinthető meg. (angol)

http://www.albert-einstein.org/
The Einstein Archives: a Zsidó Nemzeti és Egyetemi Könyvtár és a Jeruzsálemi Héber Egyetem közös projektje. Életrajzi adatok, tudományos publikációk, kéziratok, Einsteinről szóló bibliográfiák, multimédia, gyermekeknek szóló oldalakkal kiegészítve. (angol)

http://www.westegg.com/einstein/
Albert Einstein Online: közel kétszáz linkből álló gyűjtemény Einstein-biográfiákhoz, archívumokhoz, Einstein-múzeumokhoz, tudományos oldalakhoz, képgyűjteményekhez, Einstein-idézetekhez stb. (angol)

http://hu.wikipedia.org/wiki/Albert_Einstein
Albert Einstein - a magyar Wikipédia szócikke: a tudós életrajzi adatai és munkássága az online enciklopédia feldolgozásában. (magyar)

http://www.geographic.hu/index.php?act=napi&rov=2&id=4620
Einstein csodálatos évének tisztelgő cikk a National Geographic oldalán. (magyar)

http://www.wyp2005.org/overview.html
A World Year of Physics in 2005 (a Fizika Éve - 2005) hivatalos honlapja. Infók, események, linkek, letölthető anyagok. (angol)

http://www.szulocsatorna.hu/fizika/atom/tartalom/kvantum/kvantum.htm
A kvantummechanika megszületése: Porkoláb Tamás közérthető összefoglalója a kvantummechanika megszületésének negyedszázados történetéről. (magyar)

http://www.npp.hu/
A Paksi Atomerőmű Rt. honlapja. Virtuális kirándulás az erőműben, háttér-információkkal, játékoldallal. (magyar)

http://hu.wikipedia.org/wiki/Kvantummechanika
Kvantummechanika - a magyar Wikipédia szócikke tömör összefoglalóval és részletesebb magyarázatokkal. (magyar)

http://almaz.com/nobel/nobel.html
Nobel-díjasok internetes archívuma: adatbázis a Nobel-díjasokról az odaítélés éve és a tudományos terület szerinti bontásban, sok-sok linkkel és extrával. (angol)