Alternatív Járműipari Hét

Vágólapra másolva!
Kiállítás, járműbemutató, Go-Kart verseny április 25-28-ig Győrben.
Vágólapra másolva!

Széchenyi Futam - 2007. április 25.

A jövő szakemberei (akik jelenleg még egyetemeken, főiskolákon tanulnak) a verseny keretei között bemutatják az általuk tervezett/készített, alternatív energiával működő járműveket. A mérnökhallgatókat mindenképpen ösztönözni kell, hogy elképzeléseiket, ötleteiket még egyetemi éveik alatt megvalósítsák. A futam lehetőséget teremt arra, hogy a szakmájukkal elhivatottan foglalkozó hallgatók teret és megfelelő támogatást kapjanak kutatási, fejlesztési munkálataikhoz. Arra alkalmas ötletük akár piacra is kerülhet. Emellett a különböző cégek, vállalatok, tudásközpontok olyan fórumon vehetnek részt, amely országos szinten fogja össze az autóipar és a környezetvédelem területén munkálkodó partnereiket.

Alternatív Járműipari Szakkiállítás - 2007. április 26.

Az egyetem parkolójában az autógyárak legújabb, leginkább környezetkímélő hajtástechnikájú járműveivel ismerkedhetnek meg az érdeklődők. A kiállitás bemutatja azokat az új épületgépészeti és hobbi-elektronikai termékeket is, amelyek segítségével a környezettudatosság alternatíváját választva sem kell lemondanunk otthoni, esetleg munkahelyi kényelmünkről, vagy akár a szabadidős tevékenységeinkről.

Alternatív Járműipari Szakkiállítás: Ifjúsági nap - 2007. április 27.

A kiállítás célja a középiskolás tanulókban is tudatosítani egyrészt, hogy a jövő az alternatív energiaforrásokat felhasználó gépeké, másrészt azt, hogy e gépek megalkotására, kutatására és fejlesztésére már most nagy igény van. Győr város négy, műszaki tudományokat oktató középiskolájából várják a tanulókat, hogy a kiállítást szervezetten megszemlélve közelebb kerüljenek a legkorszerűbb zöld technológiákhoz, valamint hogy első kézből kaphassanak információt a környezetbarát hajtásokkal foglalkozó gyárak, fejlesztőközpontok rájuk nézve mindenképpen aktuális képzettségi igényeiről.

Elektro Go-kart bemutató - 2007. április 28.

Magyarország első Elektro Go-kart futama szintén az Alternatív Járműipari Hét keretein belül zajlik. A külföldön már hosszú évek óta sikeres bajnokságok példája nyomán a szervezők az autós versenysportok belépőszintjét jelentő go-kart versenyek környezetbarát változatának meghonosítására törekednek. Az elektromos go-kartok nyomatékukkal és sebességükkel messze túlszárnyalják benzinnel hajtott társaikat, miközben a nézők és a versenypálya közelében lakók nem szenvednek a benzingőztől és az igen zavaró zajoktól.

A Széchenyi Futamra tizenegy egyetemista és főiskolás, valamint egy középiskolás csapat jelentkezett. Csapatonként körülbelül öt fő és a kísérők (a projektet segítő támogatók, oktatók) megjelenésével lehet számolni. A nézőket a Széchenyi István Egyetemről, valamint az ország összes műszaki középiskolájából várják.

Az első futam tapasztalatai alapján a szervezők 2007-ben erősíteni szeretnék a rendezvény "fórum" - jellegét. Ennek jegyében a meghívott vendégek között szerepelnek az autóipar és a megújuló energiaforrások kutatása, fejlesztése vagy támogatása terén tevékenykedő, országos, vagy regionális szinten ismert szakemberek.

Az események helyszíne: a Széchenyi István Egyetem parkolója
9026 Győr, Egyetem tér 1.
Tel.: +36-96-503-400

További információ