Kiosztották az ME első diplomáit

Vágólapra másolva!
 
Vágólapra másolva!

Hunyady professzor március 22-i előadását követően adták át a Mindentudás Egyeteme első diplomáját azoknak a hallgatóknak, akik az első 3 szemeszter összes tesztjét hibátlanul, 100 százalékos eredménnyel töltötték ki. A 433 "végzett" közül mintegy százhatvanan vették át személyesen az elegáns, névre szóló oklevelet - őket az előadás előtt a Mindentudás Egyeteme vezetői köszöntötték.

Forrás: [origo]Először Sallai László, a Mindentudás Egyeteme Kht. ügyvezető igazgatója köszöntötte az alapítók - a Matáv, az Axelero Internet és a Magyar Tudományos Akadémia - nevében a megjelenteket:
"Köszönjük, hogy megtiszteltek bennünket, a Mindentudás Egyetemét, részt vettek szinte az első pillanattól a tudásszerzés ezen új formájában, egy új próbálkozásban - és bízunk benne, hogy sok hasznosat tanultak, sok izgalmas dolgot megismertek. Gratulálunk, hogy nemcsak érdeklődtek, de bizonyítottak is - a Mindentudás Egyetemén hallottakról számot adtak a tesztkitöltéssel, méghozzá hosszú heteken, hónapokon, sőt lassan éveken át - hibátlanul. Ezért a virtuális, kinyomtatható bizonyítványok mellé szeretnénk Önöknek átnyújtani a Mindentudás Egyeteme első valós diplomáját és hozzá egy apró ajándékot".

Ezt követően Fábri György, a Mindentudás Egyeteme tudományos igazgatója is köszöntötte a diplomásokat:
"Önök az elmúlt több mint másfél év, három és fél szemeszter során egyrészt megtapasztalhatták, hogy a Mindentudás Egyetemén komoly tudományos előadások hangzanak el, másrészt érzékelhették azt is az MTA által felkért előadók, akadémikusok és egyetemi professzorok előadásaiból, hogy igaza volt Einsteintől Szentágothai Jánosig azoknak a nagy tudósoknak, akik azt vallották: a tudomány komoly dolog, de egyben játék is, verseny is, bizonyítás is. Úgy látjuk, hogy akik részt vettek ebben a játékban és versengésben, ezt könnyedén, egyszersmind komolyan is tették. Azon dolgozunk, hogy a Mindentudás Egyeteme a jövőben új oktatási formák bevezetésével is szolgálja az ismeretterjesztés ügyét."

Ezután Sallai László néhány hallgatónak a Mindentudás Egyeteme az első 18 előadást tartalmazó könyvváltozatának olyan példányait adta át, amelyeket Vizi E. Szilveszter, a Magyar Tudományos Akadémia elnöke dedikált. Így kapott könyvet a legfiatalabb diplomások közül két középiskolás, Horváth Zsófia Nagykanizsáról és Szász Enikő Gyergyócsomafalváról; Erdélyi György és Farkas Ferenc a legidősebb tesztkitöltőként; a legtávolabbról, az izraeli Rechovotból érkezett Rosenheck Agneta, valamint Samu László Békéscsabáról, akit méltán nevezhetünk a legszorgalmasabb hallgatónak, mivel nem csak 100 százalékos az eredménye, de minden eddigi élő előadáson személyesen jelen volt.

Végül két család - a Füsti Molnár család, ahol négyen és a Csicsely család, ahol öten szereztek egyszerre diplomát - vehette át az ajándékot. A legkisebb családtag, Csicsely Alex Mátyás egy csinos Mindentudás hátizsákot is kapott, hogy kilenc évesen könnyebben hordhassa hátán a tudós könyveket.

Azok, akik személyesen nem tudták átvenni az okmányt és az ajándékot, ezt még három héten át a helyszínen a hostesseknél megtehetik, illetve - ha eddig nem tették - írjanak az [email protected] címre: itt kérhetik, hogy a megadott címre postázzák részükre a diplomát.