Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Tudománykommunikáció - kívül az elefántcsonttornyon és túl a tudományos újságíráson

Vágólapra másolva!
Nemzetközi konferencia és workshop november 26-27-én az MTA Székházában és a Jövő Háza Teátrumában.
Vágólapra másolva!

A tudománykommunikáció összegző s egyben új kutatási és cselekvési irányokat bemutató rendezvényére kerül sor 2006. november 26-27-én az MTA Székházában és a Jövő Háza Teátrumában. A konferencia egyben a 2006 januárja óta tartó Tudás és társadalom kommunikációja - a tudományos kutatás és technológiai fejlesztés társadalmi jelenléte (NKTH Jedlik Ányos támogatású) kutatási és kommunikációs program zárórendezvénye is. Az eseményt a média és a tudomány reprezentánsainak részvételével, a tudománykommunikáció művelői és elméleti szakemberei számára rendezi az MTA-val és a Mindentudás Egyetemével közösen a Tudástársadalom Alapítvány.

A konferencia keretében bemutatandó egyéves kutatási program egyik legfontosabb eredménye és üzenete, hogy a hatékony tudománykommunikációhoz ki kell lépni a tudományos intézmények és a tudományos újságírás hagyományos keretei közül. A szervezők ezért kifejezetten a médiaipar és a tudomány azon reprezentánsait kérték fel közreműködésre, akik - kívülről - találkoznak a tudományközvetítés kezdeményezéseivel.

Fontos eleme a tanácskozásnak, hogy vendégül látják az európai tudománykommunikáció gyakorlati szakembereit és elméleti kutatóit. Számukra bemutatják a magyar "best practice"-ek tanulságait, illetve konzultációs segítségüket igénybe véve beépítjék javaslataikat a hazai fejlesztésekbe.

A konferencia részletes programja

Jelentkezés a konferenciára

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről