Csillagászat szélessávon - e-learning tanmodul az ME-n

Vágólapra másolva!
Előadás a tananyagmodul elkészítéséről, felépítéséről május 31-én, 14.30-kor az ELTE Csillagászati Tanszékén.
Vágólapra másolva!

A szeminárium rendhagyó a tekintetben, hogy nem egy új tudományos eredményről számol be, hanem bemutatja a Mindentudás Egyeteme Csillagászat e-learning (elektronikus eszközökre támaszkodó távoktatás) tananyagmodulját.

A csillagászat kiváló lehetőséget jelent a természettudományos látásmód megismertetésére, hiszen olyasféle alaptudománynak tekinthető, amely már kisgyermekkorban alkalmas a tudományos kíváncsiság felkeltésére, később pedig megfelelő alapot biztosíthat a természettudományos érdeklődés kiszélesítéséhez. A Mindentudás Egyeteme Csillagászat e-learning modulja nyitott minden érdeklődő számára, az önálló tanulói aktivitásra épít, de mint tantárgy beilleszthető a felsőoktatás iskolarendszerű képzésébe is.

Az előadó példákkal illusztrálva röviden bemutatja a tanmodul felépítését, majd a Mindentudás Egyeteme keretében működő e-learning-es képzés infrastrukturális hátteréről is ejt néhány szót.

Előadó: Kővári Zsolt (MTA KTM Csillagászati Kutatóintézet)

Időpont: 2006. május 31. (szerda) 14 óra 30 perc

Helyszín: Budapest XI. Pázmány Péter sétány 1/A. 7. emelet 7.59 terem

Az Országos Csillagászati Szeminárium hosszú hagyományra visszatekintő havi előadássorozat, melynek keretében neves hazai és külföldi kutatók ismertetik egy a csillagászat területéről vagy azzal rokon területekről vett kutatási téma jelenlegi helyzetét és saját idevágó új eredményeiket. Az előadássorozatot az ELTE Csillagászati Tanszéke az ELFT Csillagászati Szekciójával közösen szervezi az ELTE Csillagászati Tanszékén.