Magyar Fiatal Tudósok Társasága

Vágólapra másolva!
Alapító Nyilatkozat
Vágólapra másolva!

Az Országgyűlés által, a 2004. évben, ellenszavazat nélkül elfogadott "a kutatás-fejlesztésről és a technológiai innovációról1 szóló törvény szerint javítani kell a kutatás-fejlesztés és a technológiai innováció társadalmi megítélését, elfogadottságát és megbecsülését, a természettudományos és műszaki pályák vonzerejét. A törvény kiemelten foglalkozik a tehetségkutatással és a tehetséggondozással is.

Ennek érdekében a fiatal tehetségek által létrehozott társaság, a MAFITUD célkitűzése, hogy segítse a fiatal magyar kutatók szakmai előmenetelét, a fiatal tehetségek érvényesülésének megkönnyítését, az innovációs szemlélet elterjesztését.

A MAFITUD tagjai a Magyar Innovációs Szövetség által szervezett Országos Ifjúsági Tudományos és Innovációs Versenyeken díjazásban részesült és a hazai versenyhez kapcsolódó nemzetközi rendezvényeken részt vett fiatalok.
A MAFITUD tagsága az Országos Ifjúsági Tudományos és Innovációs Versenyen díjazásban részesülő fiatalokkal folyamatosan bővül. A szervezet klubszerűen működő társaság.

A társaság keretén belül lehetőség van különböző rendezvények szervezésére, kiváló tudósok meghívására, hazai és nemzetközi innovációs fórumokon, kiállításokon való részvételre. A díjazottak saját tapasztalataik továbbadásával beszámolhatnak egy-egy konkrét innovációs, tudományos terület gyakorlati kérdéseiről, segíthetik az új versenyekre kiutazók felkészítését.

A MAFITUD, megalakulásával egy olyan összefogást kezdeményez, amely elősegítheti, felgyorsíthatja a hazai innovációs szemlélet, az innovációs gondolkodás kialakulását a magyar fiatalok körében.

A Magyar Innovációs Szövetség kiemelten támogatja a MAFITUD megalapítását és működését.

FIATALSÁG - TALÁLÉKONYSÁG !

Visegrád, 2005. szeptember 3.