Az elődöntők után

Vágólapra másolva!
 A verseny állásáról, a továbbjutókról, a további feladatokról itt adunk tájékoztatást.
Vágólapra másolva!

2005. október 24-28. között a középdöntőkbe jutott 12 csapat (3 fővárosi és 9 vidéki városi) számára média-felkészítő tábort tartottunk Balatonkenesén. A program során a csapatok - szakavatott trénerek közreműködésével - egy kicsit jobban megismerhették egymást. A kamerapróbán minden csapattag megízlelhette, hogy milyen érzés a TV-ben szerepelni. A versenyzők kommunikációs- és prezentációs-technika tréningeken vettek részt. A csapat egy-egy digitális videokamerát kaptak, amellyel saját magukról készítettek videofilmet és amelynek segítségével sikerrel oldhatják majd meg a középdöntők egy-két feladatát. Mindezek mellett természetesen jutott idő a kikapcsolódásra is, úszásra, minigolfozásra, focira, bowlingra és sok más programra. Egy remek paintball harcban a csapatok és kísérő tanáraik mérkőzhettek meg egymással.

Egy kis ismétlés: a középdöntőben 3-3 csapat méri össze erejét fordulónként, tehát a 12 csapat összesen 4 középdöntőben fog versenyezni. Az elődöntőkhöz képest a második "lépcsőfok" feladatait már kibővítettük más típusú gyakorlatokkal is. Így előtérbe kerülnek majd a kreatív, az ügyességi, valamint a logikát és a gyorsaságot is szem előtt tartó feladatok. A Mindentudás Egyeteme célkitűzéséhez híven azonban a reáltudományok ismeretén továbbra is különösen nagy hangsúly lesz.

A Ki miben mindentudós? vetélkedőhöz kapcsolódó sajtókommunikációt hamarosan útjára indítjuk. Ennek köszönhetően a közönség és az érdeklődők folyamatosan nyomon követhetik az események alakulását.

Tudnivalók a továbbjutott csapatok számára

A hivatalos eredmények alapján továbbjutott csapatok nevét, iskolájukat és a csapattagok nevét a mellékelt táblázatban találhatjátok meg. Ennek a 12 csapatnak a következő programja 2005.10.24-28 között lesz Balatonkenesén, ahol a középdöntőkre való felkészülés jegyében egy médiatréninget szervezünk számukra. Ebben az egy hétben lesznek kamerapróbák, kommunikációs és prezentációs technika tréningek, stylist-ok fognak segíteni a megjelenés kialakításában, alkalom nyílik majd az ME előadóival való beszélgetésre. A csapatok megismerik majd a filmkészítés nehézségeit és szépségeit.

Kérünk mindenkit, hogy olyan öltözéket is hozzon magával, amiben alkalomadtán sportolni (focizni, minigolfozni, pingpongozni) is fog tudni. Fontos tudni, hogy a csapatokat most csak egy segítő tanár kísérheti el, aki viszont a felkészítő hét alatt aktív tagja lesz a csapatnak. A kísérő tanár személye az egy hét alatt változhat!

Az utaztatást az elődöntőkben megszokott módon fogjuk lebonyolítani, tehát minden csapatot Budapestről fogunk busszal Kenesére levinni és Budapestre is hozzuk fel őket (várhatóan pénteken 13:00 órai indulással). Az utazás részleteit később tesszük közzé.

Kérjük mindazokat, akik egyénileg kívánnak Kenesére utazni, hogy minél előbb írják meg ezt nekünk e-mail-ben!

További jó versenyzést kívánunk!

A szervezők

Korábban: A selejtezők után