Vágólapra másolva!
320 ifjú tudósjelölt 14 szekcióban 27 szakzsűri előtt bizonyítja felkészültségét a Budapesti Corvinus Egyetemen március 21-23. között a XXVII. Országos Tudományos Diákköri Konferencia Társadalomtudományi Szekciójában.
Vágólapra másolva!

Az Országos Tudományos Diákköri Tanács (OTDT) és a Szervező Bizottság 320 nevezést fogadott el, így az ország egyik legnagyobb érdeklődést kiváltó szekcióját rendezheti meg a Corvinus Egyetem Társadalomtudományi Kara. A konferencia védnökei Dr. László Géza, a Budapesti Corvinus Egyetem díszpolgára, az Antenna Hungária Rt. vezérigazgatója, és Dr. Mészáros Tamás rektor.

Március 21-én 11.00 órakor a Budapesti Corvinus Egyetem IV-es előadójában Bayer József akadémikus A globalizáció és a társadalomtudományok című előadásával veszi kezdetét a XXVII. Országos Tudományos Diákköri Konferencia Társadalomtudományi Szekciója. Az ország mintegy negyven intézményéből, valamint a kolozsvári Babes Bolyai Tudomány Egyetemről és a Kolozsvári Protestáns Teológiai Intézetből érkezik a több mint háromszáz első vagy másoddiplomás alapképzésben tanuló hallgató, illetve a 2003-2004-ben végzettek.
Legtöbben, ötvenheten az Eötvös Loránd Tudományegyetemről (ELTE), harmincöten a Pécsi Tudományegyetemről neveztek, a Budapesti Corvinus Egyetem hallgatói közül harminchárman tartanak tudományos előadást. A konferencia elé kerülő tudományos munkákat 14 alszekcióban - esztétika, filmtudomány, filozófia, kulturális és szociális antropológia, média- és kommunikáció-tudomány, menedzsment-tudományok, művelődéstörténet és elmélet, nemzetközi tanulmányok, politikatudomány, szociális munka, szociálpolitika, szociálpszichológia, szociológia, tudomány- és technikatörténet, vallástudomány - összesen 27, a társadalomtudományok kiemelkedő személyiségeiből álló zsűri bírálja el.

A legtöbb dolgozat a szociológia, a második legtöbb a politikatudományi alszekcióba érkezett. Így ezekben négy-négy, a média- és kommunikációtudomány alszekciójában két zsűri előtt adnak számot felkészültségükből az ifjú tudósjelöltek.
Zsűrinként 1-3 díjat ítélnek oda a legjobbaknak, akik a szakmai elismerés mellett publikációs lehetőséget is kapnak. A díjátadó záróülés 23-án szerdán 10 órakor lesz a Budapesti Corvinus Egyetem Aulájában. A szekciók első helyezettjei pályázatot nyújthatnak be az Országos Tudományos Diákköri Tanácshoz (OTDT) a Pro Scientia Aranyérem elnyerésére.

Forrás: Edupress