Genetika, élelmiszer, manipuláció

Vágólapra másolva!
 
Vágólapra másolva!

A genetikai átalakítások élelmiszergazdasági és növénytermesztési használata napi realitás, tudományos sikertörténet és aggodalmak forrása egyszerre. Rendkívül izgalmas tudományos programok folynak, alapvető kutatási eredmények születnek. A világélelmezési tragédiák enyhítésére és a kiélezett nemzetközi élelmiszeripari versenyben esélyes részvételre egyaránt megoldásokat kínálnak a biotechnológiai alkalmazások. Eközben hatékony civil érdekérvényesítő kampányok zajlanak genetikailag módosított élelmiszerek tilalmáért.
Tehát: tudományos siker, gazdasági/társadalmi érdek és a laikusok közvetlenül megélt érintettsége, aggodalma. A Mindentudás Egyeteme Klubja alkalmat kínál arra, hogy az érintettek találkozzanak a józan ész és a szakmai megalapozottság közegében. Itt lesznek ezért a nemzetközi színvonalú magyar biotechnológiai kutatás, a tradicionális, s egyben távlatos élelmiszergazdasági ágazat, valamint az idevágó jogalkotást is befolyásolni tudó civil szervezetek képviselői.

A beszélgetés résztvevői:
Dudits Dénes
növénygenetikus

Bedő Zoltán
mezőgazdasági genetikai szakmérnök

Venetianer Pál
biokémikus

Balázs Ervin
kertészmérnök

Moderátor: Fábri György

A beszélgetés helyszíne: Kogart Galéria

Időpont: 2005. március 30., 18.30
1062 Budapest, Andrássy út 112.