Társadalmi összefogás nélkül nem megy

Vágólapra másolva!
Dr. Rácz Jenő egészségügyi minisztert, a Mindentudás Klub leendő vendégét kérdeztük Vizi E. Szilveszter drogokról szóló jubileumi előadása után.
Vágólapra másolva!
EüMhttp://www.eum.huAz Egészségügyi Minisztérium honlapjaCivil Híradó - drogprevencióhttp://www.civilhirado.hu/portal/jsp/orgsbyfoo_sub.jsp?foo_sub=18Drogprevencióval foglalkozó civil szervezetekEgyütt élni a drogokkal?/klub20050309/index.htmlME Klub Rácz Jenő részvételével március 9-én

Miniszter úr, tetszett önnek a mai előadás?
- Igen, nagyon tetszett, és azt hiszem, hogy a jubileumi 100. előadásra a szervezők nem is választhattak volna jobb előadót és aktuálisabb témát.

dr. Rácz Jenő

dr. Rácz Jenő

Vizi professzor úr előadása mennyire tetszett önnek mint egészségügyi miniszter?


A Mindentudás Egyeteme sikertörténetté vált az utóbbi években. Tervezi esetleg a kormány, hogy valamilyen módon támogatja a rendezvénysorozatot, vagy egyéb forrásokból kívánja segíteni a tudomány fejlődését?
- A tudományt természetesen számos forrásból támogatjuk - a kutatástól a tudományos oktatásig -, mégis fontosnak tartom, hogy a Mindentudás Egyeteméhez hasonló kezdeményezéseket is felkaroljuk. Működésével egyértelmű lett, hogy a társadalom igenis érdeklődik a tudomány és a tudományos előadások iránt akkor, ha megfelelő nyelven és módon van megszólítva. Lenyűgöző látni, hogy a ME mennyi ember otthonába juttatja el azt a tudást, amit esetleg másként nem tudna megszerezni.

Fotó: Mayer András